Булгур със сушени домати

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
929
151
705
1
01/02/2017
"Усетете магията на ориенталската кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 449
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 400 г
  • зелен фасул - 250 г замразен
  • сушени домати - 1 шепа
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 стръка пресен
  • маслини - 100 г без костилка
  • олио - 8 - 9 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. гранулирана зелена подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените домати във вода и ги оставяме да набъбнат. След това ги отцеждаме и ги нарязваме на малки парчета.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме за кратко в сгорещено олио. След това добавяме булгура и всичко запържваме 2-3 мин.

Прибавяме зеления фасул и вода (около 600-700 мл). След това добавяме и доматите, и зелената подправка.

Оставяме ястието да се готви на слаб огън за около 10 мин. Когато е готово добавяме нарязаните на шайби маслини.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар