Булгур със сушени домати

01/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40914111
"Усетете магията на ориенталската кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 844
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 400 г
  • зелен фасул - 250 г замразен
  • сушени домати - 1 шепа
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 стръка пресен
  • маслини - 100 г без костилка
  • олио - 8 - 9 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. гранулирана зелена подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените домати във вода и ги оставяме да набъбнат. След това ги отцеждаме и ги нарязваме на малки парчета.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме за кратко в сгорещено олио. След това добавяме булгура и всичко запържваме 2-3 мин.

Прибавяме зеления фасул и вода (около 600-700 мл). След това добавяме и доматите, и зелената подправка.

Оставяме ястието да се готви на слаб огън за около 10 мин. Когато е готово добавяме нарязаните на шайби маслини.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар