Италианска наденица с картофи на фурна

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
03/02/2017
"Лесно и вкусно - идеалното предложение за всички лакомници "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 192
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • наденица - 400 г италианска, Ливади
  • картофи - около 1 кг
  • подправки - мащерка суха, риган, сух, чесън на прах, микс от зърна пипер, сол
  • зехтин
  • масло - около 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровата наденица се нарязва леко отгоре в диагонал. Пече се самостоятелно в тавичка без вода за около 20 мин.

Картофите се почистват и нарязват на големи парчета. Поставят се в тавичка, посоляват се с микс от подправки /по желание мащерка, риган, чесън на прах, миксирани зърна пипер/.

Добавя се малко вода и се заливат на струйка със зехтин. Отгоре се поставят парчета масло, около 70 г. Запичат се във фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Сервира се порция от печени картофи и парче наденица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар