Пълнозърнест хляб с маслини и семена

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaНовак810921
04/02/2017
"Здравословно и вкусно - това е нашето кредо!"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо898
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г (160 г бяло брашно и 100 г лимецово)
  • вода - 150 мл топла
  • мая - 7 г суха
  • зехтин - 2 - 3 с.л. (олио)
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • маслини - 100 г нарязани
  • семена - 1 к.ч. сусам, мак, слънчоглед, лен или по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд пресейте брашната и добавете сухите подправки солта и семената. В хладка вода изсипете маята и захарта, за да се активира. Смесете всички продукти и добавете зехтина.

Замесете тестото и го оставете да втаса за около час, на топло. След като удвои размера си, го размесете отново, оформете го в желаната форма и поставете в тава, покрита с хартия за печене.

Покрийте го с фолио и оставете да втаса отново. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минутки.

Извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа. Оставете хляба да почине около 15-20 минути, преди да го разрежете.

Бележка: В тази рецепта използвам и брашно от лимец, най-вече защото е здравословно, но и защото придава по-интересен аромат на хляба. Вие можете да експериментирате с различни видове брашна и семена по ваш вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар