Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма по воденичарски

Свинска кавърма по воденичарски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Свинска кавърма по воденичарски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Заложете на българското, пригответе тази кавърма и ще оберете овациите на гостите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 5 глави, кромид
  • печурки - 250 г
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и ги задушаваме в зехтина. Прибавяме и нарязания на филийки лук.

От време на време разбъркваме и доливаме по малко вода. Добавяме нарязаните гъби и виното.

Подправяме с черния и червения пипер и разбъркваме добре.

Получената кавърма разпределяме в гювечета и слагаме по една люта чушка отгоре.

Печем в умерена фурна до готовност.

Когато станат готови, поръсваме с наситнен магданоз.

Свинската кавърма по воденичарски е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: