Сладък Маймунски хляб

Мария СимоваМария СимоваГуру105556101012
05/02/2017
"Изведнъж ни се прияде Сладък Маймунски хляб. Сигурни сме, че и на вас ще ви се прияде, ако го опитате "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 313
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате меко тесто от продуктите за него. Оставяте на топло да удвои обема си за час.

От втасалото тесто късате парчета колкото орех, оформете на топчета. Потопете всяко топче първо в предварително разтопеното масло а после в предварително смесените захар и канела.

В намазана с масло форма за кекс подреждате половината топчета и поръсвате с орехите и стафидите, завършвате с останалата част топчета.

Поставяте тавата в студена фурна и включвате на 170 градуса, печете за около 40 минути.

Готовият хляб, веднага след изваждането му от фурната обръщате в подходяща чиния.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар