Питки без мая

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
05/02/2017
"Ако такава закуска ни чака на масата, нямаме нищо против да ставаме рано сутрин, нищичко "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции24 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 743
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Малки Питки

Начин на приготвяне

Разбиват се 2 яйца заедно с маргарина, който предварително се оставя при стайна температура да омекне. После се добавят олио, кисело мляко, сол и захар. Всичкото се разбърква добре с миксер.

Накрая бакпулверът се смесва с брашното и се омесва меко тесто. Оставя се да почине за малко. През това време в отделна купа се натрошава сиренето и към него се рендосва кашкавалът. Плънката се разбърка хубаво и се оставя.

От починалото вече тесто се оформят топки с големина на мандарина, сплескват с ръце до тънка кора, слага се по 1 ч.л. от плънката и се затварят във вид на мида. Нареждат се в леко намазнена тава.

Отгоре се намазват с разбито яйце. По желание се поръсват и със сусам. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар