Начин на приготвяне
Маята се разбърква в водата, така че да няма бучки. Изчакваме, докато шупне.
В брашното добавяме захарта и солта и ги слагаме в съд, който ни е удобен за месене.
Оформяме кладенче и в него изливаме маята с водата и зехтина.
Първоначално започваме да бъркаме сместа с лъжица, докато се сгъсти достатъчно, за да започнем месенето с ръце. Замесва тесто.
Когато е готово, го оставяме да втаса за около 30 минути. След това се премества.
Преместваме го в съда, в който ще печем, който е предварително омазнен.
Надупчваме питката и я оставяме отново да втаса отново за около 30 минути. След това пъхаме в загрята на 180 градуса фурна и печем около 1 час.
След като извадим питката от фурната, я напръскваме леко с вода и покриваме с найлон и кърпа, за да не се втвърдява прекалено.
След около 20-тина минути е готова за консумация.