Маслен венец с маково семе

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
08/02/2017
"Не чакайте повод, а веднага пригответе този маслен венец - после ще ни благодарите "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 650
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте млякото колкото да ви трае пръста като пробвате и сипвате около 100 мл в купа, добавяте маята и захарта и поръсвате с малко брашно.

Оставяте на топло да се активира. Разбивате яйцата и останалите продукти, пресявате брашното и замесвате хубаво гладко тесто.

Оставяте да втаса на топло докато удвои обема си. Можете да разделите тестото на 2 части, за да ви е по-лесно за разточване, а може и така цялото, но се получава голяма кора, като я разточете.

Намазвате с масло и поръсвате с маковото семе, навийте на руло и нарежете на рулца, редите ги в намазана форма за торта или тава, леко застъпвате всяко рулце. Слагате по средата купичка и оставяте да втаса.

Когато е готов венецът го намажете с разбития жълтък и сложете да се пече в загрята фурна. След изпичане отново намажете с масло.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yordanka Eneva Dani-Julio
Прекрасен е!А с купичката ли се пече?
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря! Да с купичката го пека, тя е порцеланова в тях пека и крем карамел :) За да се запази формата на венеца на височина трябва да има купа по средата иначе ще се разлее при печенето.
1
0