Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пияни рибни филенца

Пияни рибни филенца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пияни рибни филенца5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Рибни филенца, които са сочни, напоени с аромат на вино, чесън и масло - невероятна вкусотия!"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 4 бр. мерлуза
  • лук - 1 глава кромид
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л
  • масло - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 300 мл
  • лимони - 1 бр
  • магданоз - за поръсване
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта може да ползвате рибно филе от мерлуза, треска, хек или акула. Разполовете рибните филета на две части. Подсушете ги с домакинска хартия. Сложете малко брашно в чиния, подправете със сол и черен пипер и оваляйте всяко парче.

Нарежете кромида, чесъна и пресния лук на дребно. Сложете зехтина в тиган и загрейте. Поставете рибните филенца и запържете за кратко до златисто, като ги обръщате и от другата страна.

Извадете ги върху хартия да се отцедят. В тигана сложете кромида, разбъркайте и гответе до омекване, добавете пресния лук и чесъна, отново разбъркайте и запържете за минута до омекване.

Сипете виното, подправете със сол и черен пипер и оставете за няколко секунди да се изпари алкохола. Върнете рибните филета в тигана, сложете две лъжици масло и изцедете сока на половината лимон.

Изчакайте докато течността се изпари и рибата остане почти на мазнина и махнете от котлона. Поръсете рибата с магданоз и поднесете с парче лимон.

Това е любимият ми начин за приготвяне на бяла риба, става сочна, напоена с аромат на вино, чесън и масло - невероятна вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: