Запечени сарми със свинско върху боб

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
834
1
10/02/2017
"Тази вкусотия съчетава почти всичките ни любими ястия в едно съвършено и неустоимо кулинарно съвършенство "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 12 листа
  • свинско месо - 500 г шарено
  • печурки - 6 бр. гъби пресни
  • лук - 1 глава кромид
  • суха чушка - 1 бр.
  • червен пипер
  • чер пипер
  • чубрица
  • сол
  • боб - 500 г (аз използвах боб яхния от предния ден)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кромида на дребно и го задушете в дълбок тиган за кратко, добавете нарязаното на дребни кубчета месо, гответе още 15 мин, след това добавете гъбите, нарязани на филийки, налейте малко вода, натрошете сухата чушка и гответе до готовност, добавете подправките 5 мин преди да свалите плънката от котлона.

Оставете плънката леко да се охлади, вземете един зелев лист, сложете го върху кухненска дъска, сложете от плънката, загънете листа от двете страни по дължина и навийте на сарми, пригответе всичките зелеви листа по този начин.

В тавичка изсипете боба, отгоре подредете сармите, завийте ястието с фолио и печете за 90 мин на 200 градуса, свалете фолиото и запечете за още 10 мин.

Забележка: Боба, който използвах, беше боб яхния, останал от предния ден. Ако нямате такъв, но искате да си приготвите това ястие, сварете 500 грама боб, подправете го по ваш вкус, и го използвайте като канапе за сармите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар