Чорба от дива патица

25/03/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 259
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо с кокалите и почистените дреболии се слагат да се варят с почистените и едро нарязани 2 моркова, целина и кромида.

Щом месото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно с дреболиите. Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят 1-2 ситно нарязани домата. Щом чорбата кипне, се добавя фидето.

Когато и то омекне, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци, брашно и кисело мляко. Изстисква се сока на 1 лимон.

Загрява се маслото за запръжката и в него се запържва ситно настърган морков, докато маслото стане оранжево. Над супата сложете цедка и сипете маслото и моркова.

Хубаво изцедете, за да падне цялата мазнина в чорбата. Морковът изхвърлете. Поднесете чорбата от дива патица с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар