Рибена чорба с картофи

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Рибена чорба с картофи
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусна рибена чорбичка, която да приготвяте и да хапвате с повод или без"

Необходими Продукти

  • риба - 1 средна скумрия
  • лук - 1 средна глава
  • картофи - 1 среден
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 среден
  • ориз - 1 и ½ с.л.
  • магданозени дръжки - 2 с.л.
  • девесил - 1 с.л.
  • люта чушка - 1 зелена
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, хрилете, премахват се и тъмните ципи от корема и кръвта около костта и се измива. Поставя се в съд с вода, който е 3-4 пръста над рибата, и се посолява със сол. След като се свари, рибата се обезкостява и бульонът се прецежда.

В тенджера, в която ще се вари чорбата, се слага бульонът, олиото, почистените и нарязани на ситно лук, картоф, чушка, морков, лютата чушка, измития ориз, нарязаните на ситно магданозени дръжки и девесилът.

Ако има нужда, се прибавя още сол. Вари се, докато се сварят продуктите, като се разбъркват от време на време.

Прибавя се и накъсаната на много ситно риба и чорбата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: