Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол на фурна с препечено брашно

Карфиол на фурна с препечено брашно

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Карфиол на фурна с препечено брашно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Как така карфиолът не ви е любим, а опитахте ли го така, с препечено брашно и топено сиренце?"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • прясно мляко - 500 - 600 мл
  • топено сирене - 4 - 5 триъгълничета натурално
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на розички и се измива. Бланшира се за 2-3 минути във вряла подсолена вода, след което се отцежда.

В тиган се сипва олиото и като се загрее, се прибавя брашното, разбърква се, и към него се прибавя при непрекъснато разбъркване прясното мляко, за да стане еднородна смес.

Прибавя се топеното сирене и се бърка, докато се разтопи. Ако има нужда от сол, се прибавя допълнително.

В тавичка се поставя карфиолът и се залива с готовия сос. Пече се на 230 градуса половин час в загрята фурна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: