Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювеч»Пияни дробчета по тарикатски

Пияни дробчета по тарикатски

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Пияни дробчета по тарикатски
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Специални дробчета, които приготвяме само ... за тарикати. Но с удоволствие ще споделим рецептата с вас"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • суха чушка - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените дробчета заливаме с червеното вино и оставяме да престоят в хладилник за час.

През това време подготвяме зеленчуците. Чесъна наситняваме, гъбите нарязваме на шайби, моркова и чушките - на жулиени, лука - на полумесеци.

Дробчетата изцеждаме и подсушаваме с домакинска хартия. Пържим до полуготовност в намазнен тиган и прехвърляме в гювеч, посоляваме със сол /използвам глинения съд за запазване на топлината/.

В чист и сух тиган разтопявам кравето масло и олиото, запържвам първо чесъна, прибавям гъбите, след това морковите, чушките и лука накрая.

След като са се запържили зеленчуците, но да са хрупкави, връщам дробчетата отново в тигана, доливам бялото вино, разбърквам и след като се абсорбира течността, свалям от котлона, изсипвам отново в гювеча и доовкусявам със соевия сос, черния пипер, пресен магданоз и ако е необходимо - още сол.

Нарязвам върху готовите дробчета и една суха чушка за разкош!

Да ви е вкусно! Пияните дробчета по тарикатски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана мезе-фантазия!!!
23.03.2023 20:17