Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Предястие с франзела

Предястие с франзела

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Предястие с франзела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • кайма - 250 г
  • гъби - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако франзелата е дълга, я разрязваме на две. Издълбаваме двете части и трохите накисваме в прясното мляко.

В маслото задушаваме нарязаните лук и гъби. Добавяме и каймата. Когато всичко се задуши, махаме от котлона и добавяме подправките.

Намачкваме трохите и леко ги изцеждаме и ги добавяме към сместа. Добавяме и майонезата и разбъркваме до получаване на еднородна смес.

Напълваме франзелите със сместа и слагаме в хладилник./undefined

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: