Задушено крехко телешко с гъби и картофено пюре

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
14/02/2017
"Телешкото се готви с любов, поднася се с любов и се хапва с ... апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 510
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на малки парчета. В дълбок тиган загрейте олиото и маслото, пуснете за няколко минути обелената и цепната през средата скилидка чесън и добавете месото - хубаво да се запържи до златисто-кафяв цвят.

Извадете месото и го прехвърлете в йенска тенджера.

В същия тиган сложете измитите и нарязани на ивички гъби печурки, ако са от по-дребните може и на половинки. Задушавайте под капак около десет минути. Когато са готови ги отцедете от мазнината и ги прехвърлете при месото.

В мазнината, останала в тигана, сложете брашното и запържете. Добавете тъмната бира и когато заври, налейте и горещия телешки бульон. Оставете да ври на намален котлон още около десетина минути. Ако е необходимо посолете и добавете черния пипер.

Изсипете соса при месото и гъбите, захлупете с капак и задушете всичко за около 15 минути във фурна на 170 градуса.

През това време измийте, обелете и нарежете картофите на ситно. В малка тенджера ги сварете. Излейте излишната вода от тенджерата, добавете лъжица масло, сол, черен пипер, запържената скилидка чесън и прясното мляко и пресовайте добре до получаване на гладко пюре.

Сервирайте ястието топло в широки чинии с картофено пюре и залято със соса. По желание поръсете с лют червен пипер. Върви ръка за ръка с бутилка червено отлежало вино.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Влад
Влад
12.02.2020 22:51
Много е добро, препоръчвам!!!
1
0
Зорица
Зорица
12.02.2020 08:20
Радвам се, че рецептата ви е допаднала! :)
2
0
Влад
Влад
11.02.2020 21:57
Уникално добре ми се получи. Смених обаче бирата с червено вино и брашното беше отизово, понеже моят син е с цолиакия. Браво за рецептата.
2
0