Задушено крехко телешко с гъби и картофено пюре

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
14/02/2017
"Телешкото се готви с любов, поднася се с любов и се хапва с ... апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 595
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на малки парчета. В дълбок тиган загрейте олиото и маслото, пуснете за няколко минути обелената и цепната през средата скилидка чесън и добавете месото - хубаво да се запържи до златисто-кафяв цвят.

Извадете месото и го прехвърлете в йенска тенджера.

В същия тиган сложете измитите и нарязани на ивички гъби печурки, ако са от по-дребните може и на половинки. Задушавайте под капак около десет минути. Когато са готови ги отцедете от мазнината и ги прехвърлете при месото.

В мазнината, останала в тигана, сложете брашното и запържете. Добавете тъмната бира и когато заври, налейте и горещия телешки бульон. Оставете да ври на намален котлон още около десетина минути. Ако е необходимо посолете и добавете черния пипер.

Изсипете соса при месото и гъбите, захлупете с капак и задушете всичко за около 15 минути във фурна на 170 градуса.

През това време измийте, обелете и нарежете картофите на ситно. В малка тенджера ги сварете. Излейте излишната вода от тенджерата, добавете лъжица масло, сол, черен пипер, запържената скилидка чесън и прясното мляко и пресовайте добре до получаване на гладко пюре.

Сервирайте ястието топло в широки чинии с картофено пюре и залято със соса. По желание поръсете с лют червен пипер. Върви ръка за ръка с бутилка червено отлежало вино.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар