Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек филе на фурна

Хек филе на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хек филе на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусен и ефектен хек, който може да бъде приготвен дори и от начинаещ кулинар!"

Необходими Продукти

  • хек - 4 филета
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 2 броя
  • лимони - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво посолете и поръсете с черен пипер филетата хек. Полейте ги с виното и оставете да престоят за 30 минути.

Намазнете тава и на дъното й разпределете кръгчета лук, домати, отгоре подредете рибните филета, а върху тях няколко кръгчета лимон.

Залейте с останалото от мариноването бяло вино, сокът на втория лимон и струйка зехтин.

Печете рибата в умерено загрята фурна до готовност.

Хекът филе на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
44
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се манджа с грозде. Не препоръчвам тази рецепта, само ще си изхабите продуктите.
15.03.2023 16:21
1
1
Покажи всички подкоментари
Елма
Елма
Сигурно става дума не за галета, а за филета...
21.10.2013 16:12
25
3