Пилешко филе с лапад на тиган

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
83
78
1
14/02/2017
"Как ще познаете, че пролетта е дошла, ако не приготвите това уникално вкусно пилешко филе с лапад "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 007
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на късчета и сложете на огъня в дълбок тиган с малко олио да се задуши, като капнете и малко водичка.

Когато месото остане на олио, поръсете с червен пипер, разбъркайте, а после извадете в паница и посолете с малко сол.

Нарежете морковите на колелца и ги пуснете в същата мазнина, запържете за кратко и разбъркайте.

Прибавете и гъбите, които предварително са нарязани на филийки. Малко след това добавете лука и чесъна и отново разбъркайте.

Лапада се измива и нарязва, прибавя се в тигана, както и доматите, нарязани на кубчета. По желание, може да се добави една кафена чашка вода.

Наръсете с подправките и гответе за кратко, колкото да омекнат зеленчуците. Накрая върнете обратно пилешкото месо при зеленчука и разбъркайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар