Домашно пиле с грах

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
186
2k
693
788
1
14/02/2017
"Грахът може и да е от консерва, но пилето задължително трябва да е домашно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 079
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. домашно
  • грах - 800 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 400 г консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • подправки - сол черен пипер, пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и сварете в подсолена вода, заедно с една глава лук, нарязана на едро и един морков на големи парчета до полуготовност. Извадете месото и прецедете бульона.

В тиган запържете лука и чесъна до прозрачност, морковите нарязани на колелца, прибавете и запържете брашното и пушения червен пипер, разредете с 1-2 чаши от бульона, в който се е варило пилето, добавете доматите.

След като малко поври добавете и консервирания грах, разбъркайте и свалете от котлона. Подправете с черен пипер.

Изсипете сместа в тавичка и отгоре подредете порциите пилешко месо, ако е необходимо разредете с още бульон.

Печете във фурна около час или до готовност. Поднесете пилето с грах със наситнен магданоз.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар