Телешки стек с черен ориз

15/02/2017
"Уникално вкусна комбинация от телешко, черен ориз и сини сливи - истински подарък за ценителите на пикантните удоволствия "
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 385
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешки стек - 6 бр.
  • черен ориз - 1 ч.ч.
  • сушени сини сливи - 100 г (натурални)
  • масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • къри - 1ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накисваме черния ориз за 4 часа (може и от предишната вечер), като водата периодично се подменя. Така по-бързо се сварява след това.

В тенджера със зехтин и масло добавяме ориза и запържваме само за около 30 сек. След това доливаме 3ч.ч. вода (съотношението вода към ориз трябва да е 3:1) и 1/2 ч.л. сол.

Затваряме тенджерата и се вари на тих огън около 50 минути. След това добавяме куркума, къри и ситно нарязаните сушени сливи.

Затваряме капака и се вари още 5 мин. Когато изключим котлона, капакът се отваря след 15 мин., за да може оризът да си поеме останалата течност.

Телешкият стек се пече на грил тиган по около 3-4 мин. от всяка страна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар