Питка на плитки

15/02/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор35236364
"Заплитаме на плитки, за да е по-вкусна и пухкава, опитайте да видите, че и на вас ще ви се получи питка един път "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 710
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля, разтваря се в него захарта и маята и се оставя да шупне. Брашното със солта се пресяват. Киселото мляко се угасява със щипка сода (или оцет).

В пресятото брашно се прави кладенче и се добавят разбитото яйце, млякото (прясно и кисело), олиото и закваската. Всичко се омесва добре и се оставя да втаса. След това се разделя на 3 топчета.

Всяко топче се разточва с еднаква форма. Първото се намазва с олио и върху него се поставя второто, пак олио и накрая третото разточено топче.

По средата на кората се слага кръгла чаша с отвора надолу. Останалата част се разделя на 8 части, които се сплитат на плитка, т.е. 8 плитки.

Краищата им се подвиват отдолу. Оставя се за 20 минути да втаса. В чашка разбиваме жълтъка с олиото и мажем питката, като поръсваме и със сусама. Печем около 45 минути в умерена, предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар