Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Каши»Пилешка каша с гъби

Пилешка каша с гъби

IvankaIvanka
Новак
1193
Пилешка каша с гъби
Снимка: Вивта Сан
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Нищо ново, нищо специално и същевременно толкова вкусно, че няма как да пропуснем да ви покажем рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г /бялото месо/
  • гъби - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • вода - или бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се предварително месото и се накъсва на дребно. В тиган запържвате леко гъбите, след това в по-дълбок съд загрявате маслото, като в него слагате брашното и бъркате да не загори.

Наливате на тънка струя водата /аз ползвах бульона от месото/ и бъркате, докато се получи желаната от вас гъстота.

Добавяте месото, гъбите, солта и черния пипер и оставяте на слаб котлон за около 10-тина минутки. По желание може да добавите и други подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: