Мераклийски милинки

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
21/02/2017
"Така е, мераклийски са, но само с мерак не става - ще трябва да запретнете ръкавите и да ги приготвите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 362
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното размесено с маята и останалите продукти се омесва средно твърдо тесто. Брашното се прибавя постепенно.

От тестото веднага се правят топчета /по-големи от орех/, като ръцете се намасляват с олио. Поставят се в тава застлана с хартия за печене на разстояние. Между тях се ръси натрошено сирене.

Така приготвени топчетата допълнително се намазват с четка потопена в олио. Покриват се с найлон и се поставят във фурна включена на 20 градуса да втасват.

След 50 минути се намазват с приготвената паста. За нея - маслото се разтопява в касерола, добавят се брашното и галетата. Запържват се леко, касеролата се маха от котлона, прибавя се киселото мляко.

След леко охлаждане се добавя и яйцето, като се бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес.

Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на 180 градуса и печенето продължава 40 минути, до готовност и според фурната.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Яница Николова
Чудесни!
1
0
Илияна Георгиева
Наприх ги нищо общо с това дето показвате
0
2
Потребител#202375
Много жалко, милинките изобщо не отговаряха по вкус на стандартните милинки. За няколко часа след изпичането им станаха твърди.
0
2