Домашен кашкавал

03/04/2018
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход"
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273 922
  • Преглеждания за месеца1995
  • Преглеждания за седмицата368
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

Рейтинг

5 18
4 18
3 8
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Anatolia Pavlova
Anatolia Pavlova
12.06.2019 16:26
Здравейте. Имам въпрос към Стефка. Каква мая ползвате течна или на прах? В рецепта сте написали 15 с.л мая ? Така ли е? Благодаря.
0
0
Kostodinka Kostodinova
Kostodinka Kostodinova
31.05.2018 20:15
От козе мляко дали ще стане?
2
3
Mona Linova
Mona Linova
04.05.2018 11:43
Много е вкусен :) Всички го харесаха
5
1