Домашен кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
03/04/2018
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход"
Приготвяне150 мин.
Готвене30 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо332 079
  • Преглеждания за месеца1748
  • Преглеждания за седмицата531
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

Рейтинг

5 18
4 18
3 8
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Здравейте. Правя кашкавал без маята, само с лимонтозу, и става чудесен.
Въпроса ми е, защо се добавя И мая? Другото, което е.. на самото шишенце пише, че млякото трябва да изстине до 35-38 градуса, за да се добави маята. А тук пише, че се слага във врящото мляко.. Няма ли да се деактивира така маята и всъщност кашкавала се получава само благодарение на лимонтозуто, което го пресича?
Въпросът ми е към по- вещите майстори на млечното изделие. Благодаря.
0
0
Anatolia Pavlova
Anatolia Pavlova
12.06.2019 16:26
Здравейте. Имам въпрос към Стефка. Каква мая ползвате течна или на прах? В рецепта сте написали 15 с.л мая ? Така ли е? Благодаря.
0
0
Kostodinka Kostodinova
Kostodinka Kostodinova
31.05.2018 20:15
От козе мляко дали ще стане?
3
3