Маринован и задушен заек

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
927
151
703
1
25/02/2017
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 532
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме всички продукти за маринатата и ги кипваме. Оставяме я да изстине и с нея заливаме месото, което предварително сме нарязали на порции.

Оставяме го да престои в нея за 24 часа. След това изцеждаме месото и го изпържваме до златисто в маслото. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме лука, морковите и доматеното пюре.

Слагаме месото в гърне, а върху него слагаме задушеният лук, гъбите и нарязаните пушени гърди. Добавяме и чесъна, подправките, виното, сметаната и топлата вода.

Слагаме капака и го замазваме с тесто. Варим го на тих огън около 3 часа.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар