Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Прясно зеле със заешко месо

Прясно зеле със заешко месо

Прясно зеле със заешко месо
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Няма начин да не ви хареса - опитайте и споделете с приятели"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • зеле - 1 зелка
  • домати - 1 буркан белени
  • магданоз
  • червен пипер - на зърна
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо запържвате с повече олио.

След като хубаво се запържи сипвате червения пипер и веднага добавяте вода, не много, само да се облее, защото зелето ще си пусне доста вода.

Нарязвате зелето и след като месото е повряло се добавя зелето и доматите. Оставяте да се доварят и овкусявате с черен пипер на зърна.

Когато изключите манджата поръсвате с магданоз. Ако обичате запечена манджа може да я запечете в фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Богата работа
23.03.2023 14:06