Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче за Великден

Печено агнешко бутче за Великден

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено агнешко бутче за Великден1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
"Агнешкото месо традиционно присъства на Великденската трапеза, а печеното агнешко бутче си е направо класика"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 по - голямо агнешко бутче
  • вода
  • оцет
  • бяло вино
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - на зърна и млян
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете агнешкия бут и го накиснете в марината, приготвена от равни части вода, оцет и бяло вино.

В маринатата сложете зърната черен пипер, дафиновите листа и оставете за поне 12 часа да се маринова.

На следващия ден отцедете агнешкото от маринатата и го шпиковайте със зърната черен пипер и парчета то дафиновите листа от маринатата.

Хубаво посолете бутчето и го намажете обилно и отвсякъде с мазнина и червен пипер.

Прехвърлете го в намазнена тава и го полейте с още малко мазнина, около 100 мл вино и около 2 ч.ч. вода в тавата.

Сложете агнешкото бутче за Великден да се пече в умерено загряна фурна, като от време на време го обливате със соса.

Щом печеното агнешко хване лека коричка, покрийте с лист алуминиево фолио и го доопечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
42
32
20
10
Дай твоята оценка: