Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени патладжани в буркани

Печени патладжани в буркани

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Печени патладжани в буркани4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1
"Който иска вкусно кьопоолу по всяко време на годината, трябва да се приготви, докато е време - а как става точно - ще откриете само тук"

Необходими Продукти

  • патладжани
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичате патладжана на скара, на плоча или във фурна (най-хубав става на чугунена плоча). Слагате го в тенджера с капак, за да се задуши. Докато е още топъл, започвате да го белите.

Изчистения патладжан наредете изправен в гевгир, за да се отцеди водата (това е много важно, защото в противен случай бурканите ви може да се развалят).

Посолете патладжана и го наредете плътно в буркани. Запечатайте капачките и варете минимум час и половина, най-добре два.

Така приготвен, патладжанът издържа повече от 2 години!

С времето се променя цвета му най-отгоре, но това не е за сметка на вкусовите му качества!

Подходящ е за приготвянето на кьопоолу и различни разядки с патладжан като традиционната баба Гануш.

Печените патладжани в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В буркана, след отцеждането, сипва ли се нещо, или се нареждат само плътно. В буркана има въздух,,,,
30.08.2023 21:20
1
Покажи всички подкоментари