Пухкава осмомартенска питка

07/03/2017
"Празникът чука на вратата, запретвайте ръкави и замесвайте питката, за да се почерпим ида се зарадваме едни други "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 110
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото прясно мляко със захарта и 4-5 супени лъжици брашно. Оставя се да шупне. След което се прибавя към брашното, яйцата и останалите продукти.

Омесва се тестото и се оставя да почине докато удвои обема си.

След това се оформя питката по желание и отново се оставя да втаса за малко.

Намазва се с жълтъците към които е прибавена 1 лъжица олио.

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар