Празнична пита с кайма на хапки

08/03/2017
"Една пита, на която нито дамите, нито господата могат да устоят - хапвайте с удоволствие, гарнирана със свежа салата и студена бира "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 325
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода със захарта се разтваря сухата мая и оставяме да шупне. В средата на брашното се сипва маята, солта, зехтина и омесваме меко тесто. Оставя се на топло да втаса за 40 минути.

Загрява се олиото в тиган, запържва се нарязан ситно пресен лук, добавя се каймата, бърка се да стане на трохи и овкусяваме със смлян кимион, риган, чубрица. Оставя се да се охлади. В купа се смесва доматено пюре 2 с. л. и малко зехтин, като се разбърква.

Втасалото тесто се разточва върху набрашнена повърхност на кръгла кора и с ринг или чашка с диаметър 7 см се изрязват кръгчета. Всяко се сплесква леко с пръсти и с четка се намазва с разреденото доматено пюре.

Прегъва се през средата на две и слагаме 1 с. л. от плънката. Нареждат се в тавичка едно до друго докато се напълни тавата. Ако не ви стигнат кръгчетата се премесва отново, разточва се и изрязваме още кръгчета.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути. Изважда се питата, поръсва се с нарязан пресен копър и поднасяме на празничната трапеза със салата по избор!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар