Лахмаджун

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Лахмаджун1 / 5
10/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне65 мин.
Сготви25 мин.
Общо90 мин.
"Ароматни гарнирани пити, приготвени по една от най-обичаните рецепти от Турската кухня!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 5 ч.ч.
  • мая - 1/2 жива
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 с.л
  • за плънката
  • кайма - 300 г агнешка
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • домати - 1 брой + 2 с.л доматено пюре
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разтворете маята в едната ч.ч. хладка вода заедно със захарта. Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете втасалата мая, солта и добавяйки останалата 1/2 ч.ч. вода замесете тестото. Оставете да втаса до удвояване на обема.

Лука, домата, чушките, чесъна с олиото и доматеното пюре пасирайте в кухненски робот или блендер. Полученото зеленчуково пюре разбъркайте хубаво с каймата, като добавите и подправките.

Късайте от втасалото тесто топки с големината на шепата ви и ги разточвайте тънко, с дебелина около 3 мм.

Върху питките разстелете около 1-2 с.л. от каймата, но не прекалявайте с плънката. Печете питките в леко намазнена тава в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 5-10 минути.

Внимавайте да не прегорите краищата. Изпечените лахмаджуни се подреждат в съд с капак, както палачинките. Поднесете със свежа салата.

Рейтинг

5 19
4 7
3 5
2 5
1 0
Дай твоята оценка: