Подсирената баница на мама

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
141
31
3
07/01/2020
"Приготвяш с мляко, а хапваш със сирене - ето на това му се казва чудна баница, пръстите да си оближеш "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 454
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето мляко се слага на котлон, да се стопли леко. Добавяме му няколко капки мая за сирене и го оставяме да се подсири.

Докато чакаме, разбиваме яйцето с щипка сол. Когато млякото е готово, добавяме яйцето и разбъркваме добре.

Взимаме голяма тава и я мажем със свинска мас навсякъде. Отваряме готовите кори за баница и всеки лист се взима, събира се и се подрежда в тавата. Като подредим всички листи, внимателно разпределяме сместа, така че да покрие цялата тава.

Накрая слагаме по малко мас отгоре на няколко места и слагаме баницата да се изпече в загрята фурна на 180 градуса. Печем Подсирената баница на мама за около 30 минути, до златист цвят.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар