Начин на приготвяне
Измийте хубаво авокадото, отстранете костилката и го нарежете на шайби.
По желание го обелете, тъй като кората му придава малко боров (леко горчив, подобно на кедрови ядки) вкус на ястието. Накиснете го за 10-15 минути в купичка с лимоновия сок.
Почистете пъстървите и ги поръсете със средиземноморските билки, сол и бял пипер на вкус. Нарязания на филийки чесън мушнете в коремчетата на пъстървите. Полейте ги отвътре и отвън с портокаловия сок и оставете за 15 -20 минути да се овкусят.
Намажете два листа алуминиево фолио от вътрешната страна със зехтин. Сложете по една пъстърва, напълнете я с резенчета портокал и авокадо, капнете малко от лимоновия сок и опаковайте като пакетчета.
Печете рибата в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор около 25 минути. Отвийте фолиото и печете още 10 минути до зачервяване на кожичката.
Поднесете с подходяща салата (зелена салата, домати, репички) и гарнирайте с лимонени резенчета.
Пъстървата с авокадо, портокал и средиземноморски билки е много вкусна.
Коментари