Начин на приготвяне
Нарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях.
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата.
Свалете сместа от котлона, прибавете яйцето, разбъркайте, овкусете с червения и смлян черен пипер и ако е необходимо - още сол.
Наситнете пресен магданоз и прибавете към сместа. С помощта на лъжичка пълнете чушките, потопете отворите в брашно и подредете в тава. Полейте напълнените чушки с олио, долейте вода в тавата или зеленчуков бульон и печете във фурна до готовност.
Поднесете изпечените пълнени чушки с кисело мляко.
Вкусно да ви е!