Бърз хляб с ръжено брашно

НевенаНевенаНовак1857
20/03/2017
"Вкусно и здравословно предложение дори за хората, които нямат никакъв опит в месенето на хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 590
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • вода - 250 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прибавят солта, захарта и маята.

Олиото се смесва с водата и се прибавя към брашнената смес. Омесва се меко тесто и се оставя на топло за около 40 минути да втаса.

Пече се в правоъгълен терин в предварително загрята на 210 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар