Начин на приготвяне
Порционирайте агнешкото и посолете парчетата. Смесете 100 мл олио и 100 мл бяло вино с всички останали подправки без бахара и дафиновия лист и намажете обилно месото с тази марината. Оставете да се маринова за 2 часа.
Дреболиите от агнето сварете в леко подсолена вода до полуготовност, след което ги нареже на дребно.
Загрейте мазнина в голяма тенджера и запържете настърганите моркови, а след като омекнат добавете измития и отцеден ориз. Бъркайте, докато се запържи и прибавете дреболиите.
Долейте останалото вино, а след минута и 1 ч.ч. гореща вода. Посолете на вкус, прибавете дафиновите листа и бахара и бъркайте, докато течността се попие.
Прехвърлете ориза в голяма тава и разпределете отгоре парчетата агнешко. Долейте още към 2, 5 л гореща вода и покрийте със стръкчета пресен джоджен. Сложете фолио на тавата и пъхнете да се пече за около 2, 30 часа в загряна умерена фурна.