Агнешко по гергьовски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко по гергьовски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
235 мин.
"Традицията повелява на Гергьовден на се яде агнешко, а ние ще ви покажем как да приготвите най-вкусното ястие за празника"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 цяло агне (6 - 8 кг) + дреболиите
  • бяло вино - 300 мл
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4
  • олио - 200 мл
  • ориз - 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • джоджен - 2 ч.л. сух + 5 - 6 клонки пресен
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте агнешкото и посолете парчетата. Смесете 100 мл олио и 100 мл бяло вино с всички останали подправки без бахара и дафиновия лист и намажете обилно месото с тази марината. Оставете да се маринова за 2 часа.

Дреболиите от агнето сварете в леко подсолена вода до полуготовност, след което ги нареже на дребно.

Загрейте мазнина в голяма тенджера и запържете настърганите моркови, а след като омекнат добавете измития и отцеден ориз. Бъркайте, докато се запържи и прибавете дреболиите.

Долейте останалото вино, а след минута и 1 ч.ч. гореща вода. Посолете на вкус, прибавете дафиновите листа и бахара и бъркайте, докато течността се попие.

Прехвърлете ориза в голяма тава и разпределете отгоре парчетата агнешко. Долейте още към 2, 5 л гореща вода и покрийте със стръкчета пресен джоджен. Сложете фолио на тавата и пъхнете да се пече за около 2, 30 часа в загряна умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: