Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Джуркана коприва със сирене

Джуркана коприва със сирене

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Джуркана коприва със сирене
Снимка: Елена Стойчовска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Пролетно ястие за гладници - обещаваме ви, че ще излапате поне две порции"

Необходими Продукти

  • коприва - 400 г
  • лук - 2 глави
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • сол
  • куркума
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, почиства и се сварява. Отцежда се и се накълцва на ситно.

Лукът се почиства и се нарязва на жулиени. В касерола се слага олио, колкото да покрие дъното. Лукът се изсипва в загрятата мазнина и се оставя да се задуши. Подправя се с куркума, сол на вкус и черен пипер.

Когато лукът е поомекнал се слага ситно нарязаната коприва. Разбърква се и се оставя да се задуши няколко минути.

Яйцата се чукват в купичка. Изсипват се при копривата - разбъркват се - яйцата трябва се пресекат.

Сиренето се натрошава. Кашкавалът се настъргва. Добавят се към копривата. Разбъркайте. Внимавайте да не загорят яйцата.

Поднесете пролетното ястие, поръсено с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: