Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Гръцка супа с пилешки дреболии

Гръцка супа с пилешки дреболии

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гръцка супа с пилешки дреболии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Я да видим гърците как я приготвят тази апетитна пилешка супичка Добре им се получава, да знаете"

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • копър - 5 стръка
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • лимон - 1 бр. сока
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте дреболийките много добре, поставете ги в тенджера с леко подсолена вода и поставете на силен огън да заврат, като периодично припенвайте бульона.

Прецедете бульона на сварените дреболии и го запазете, нарежете дреболиите на ситно. В тенджерата, в която ще готвите пилешката супа, налейте и нагрейте олиото, добавете ситно нарязаните зеленийки лук, копър и магданоз.

Разбъркайте за кратко и прибавете нарязаните дреболии, запържете до омекването на зеленийките.

Добавете прецедения бульон и добре почистения и измит ориз. Варите до готовност на ориза, ако е нужно, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Свалете тенджерата от огъня.

За застройката в голяма купа разбийте яйцата, добавяйки на струя 1 ч.ч. вода, прибавете лимоновият сок.

Уравновесете температурите на застройката и супата, като добавяте горещ бульон от супата към застройката при непрекъснато бъркане.

Прибавете застройката към супата и разбъркайте.

Лесна, гладка и много вкусна супичка!

Гръцката супа с пилешки дреболии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: