Паниран козунак

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697204
23/04/2012
"Находчивите и практични домакини знаят какво да направят със стария козунак, ние само помагаме с интересни и най-вече вкусни предложения При нужда можем да помогнем и с яденето "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 148
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • козунак - 1 цял стар, на филии
  • яйца - 4 - 5 броя
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 1 с.л.
  • мазнина - за пържене
  • за соса
  • захар - 150 г
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл сладкарска, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко, захарта и ванилията, с щипка сол. Загрейте мазнина за пържене.

Нарежете козунака на филии с дебелината на палец горе-долу.

Овалвайте козуначените филии в панировката за кратко и пускайте да се запържат от двете страни.

За карамеловия сос сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и горещата вода.

Поднесете по 2 парчета паниран козунак, полят със соса или с разбита сметана.

Рейтинг

5 5
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mariq Valeva
Mariq Valeva
10.11.2013 11:47
Между -другото , получава се и с кроасани " мини или големи " при липса на козунак , става страхотно - пробвала съм го !
0
0
Mariq Valeva
Mariq Valeva
10.11.2013 11:45
Супер , идеалната закуска !
0
0