Стерилизиран карфиол

Карина ТрендафиловаКарина Трендафилова
Помощник Готвач
113
1k
583
389
1
31/03/2017
"Специално предложение за всички любители на този симпатичен къдрав зеленчук - хитра идея как да стерилизирате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 484
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и разделя на розички. Пълни се в буркани, като се натъпква, за да побере повече.

На един компотен буркан се слага 1 с.л. сол, а за малките конфитюрени бурканчета - по 1 ч.л. Бурканите се затварят и се варят 30 минути.

Така приготвен, кафиолът се съхранява две-три години. После е подходящ за кремсупи, за паниране и като добавка в запеканки.

Единствената забележка е, че цветът му се променя - с времето потъмнява.

П.С. Моят е тъмен, но още преди да го сложа, не беше бял, а по-скоро жълтеникав.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар