Стерилизиран карфиол

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
31/03/2017
"Специално предложение за всички любители на този симпатичен къдрав зеленчук - хитра идея как да стерилизирате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 927
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и разделя на розички. Пълни се в буркани, като се натъпква, за да побере повече.

На един компотен буркан се слага 1 с.л. сол, а за малките конфитюрени бурканчета - по 1 ч.л. Бурканите се затварят и се варят 30 минути.

Така приготвен, кафиолът се съхранява две-три години. После е подходящ за кремсупи, за паниране и като добавка в запеканки.

Единствената забележка е, че цветът му се променя - с времето потъмнява.

П.С. Моят е тъмен, но още преди да го сложа, не беше бял, а по-скоро жълтеникав.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар