Свинско със сос

Krasimira AleksovaKrasimira Aleksova
Новак
24
Свинско със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гъби - 100 г от консерва
  • ориз - 200 г
  • сол
  • свинско филе - 600 г
  • лук - 1 глава
  • розмарин - 1 стрък
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • масло - 200 гр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се вари около 15 минути в подсолена вода. След това филето се нарязва, лукът също.

Загрява се олиото и филето се запържва, като се добавят солта и черният пипер. Добавят се гъбите и лукът и се задушава около 5-6 минути.

Маслото се разтопява и в него се добавя розмаринът.

Жълтъците се разбиват във виното на водна баня, след което на тънка струя се добавя маслото.

Бърка се, докато се получи гладък сос. Подправя се с оцет, сол и черен пипер.

Месото се разпределя в чинии и се залива с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: