Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача от парено тесто

Фокача от парено тесто

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634292
Фокача от парено тесто2 / 2
31/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Само за майстори - фокача, но не месена, а от парено тесто. Готови ли сте за предизвикателството?"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • вода - 300 мл
  • масло - 125 г
  • яйца - 4 бр
  • кашкавал - 250 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата заедно с маслото се кипва с щипка сол. Към кипналата вода се прибавя брашното и се бърка с миксер на най-висока степен, докато тестото не започне да се отлепя от стените.

Леко се охлажда и се прибавят последователно яйцата.

Прибавя се 2/3 от кашкавала, нарязан на кубчета.

В намазнена тава се поставя така приготвеното парено тесто и отгоре фокачата се поръсва с останалия кашкавал.

Пече се около 35 мин. на 180 градуса.

Фокачата от парено тесто е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: