Арабска чеснова паста

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Арабска чеснова паста2 / 2
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ароматни арабски питки - идеалното допълнение към всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • чесън - 12 скилидки
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сусам - 160 г счукан
  • вода - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Небелените скилидки чесън се слагат в тавичка и се запичат за около 10 минути. Пекат се до омекване.

След това се белят. Обелените скилидки чесън се счукват и се смесват с кимиона, сусама и лимоновата кора.

Прибавят се смесените вода и лимонов сок и се разбърква, докато се получи еднородна гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: