Кускус с лук

Мария ЙосифоваМария ЙосифоваЧирак32116351
06/04/2017
"Кой за знае, че с кускус се правят такива вкусотии - хем бързо, хем много лесно "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 841
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кускус - 300 г
  • лук - 1 глава (средна)
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лек и бърз вариант за постна вечеря. А може да се използва и като гарнитура към месо.

Започваме с приготвянето на кускуса - изсипваме го във вряща вода и оставяме да ври на средна степен на котлона, като от време на време разбъркваме, за да не се слепнат зрънцата.

През това време нарязваме на дребно двата вида лук и ги изсипваме в дълбок тиган. Добавяме олиото и запържваме за кратко.

Когато кускусът е сварен, изсипваме и него към лука. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус, както и с пресования чесън. Разбъркваме добре и готвим още няколко минути.

Когато ястието е готово, добавяме наситнения магданоз и отново разбъркваме. Преди поднасяне слагаме лимонов сок на вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар