Кускус с лук

Кускус с лук3 / 3
06/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Кой за знае, че с кускус се правят такива вкусотии - хем бързо, хем много лесно"

Необходими Продукти

  • кускус - 300 г
  • лук - 1 глава (средна)
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лек и бърз вариант за постна вечеря. А може да се използва и като гарнитура към месо.

Започваме с приготвянето на кускуса - изсипваме го във вряща вода и оставяме да ври на средна степен на котлона, като от време на време разбъркваме, за да не се слепнат зрънцата.

През това време нарязваме на дребно двата вида лук и ги изсипваме в дълбок тиган. Добавяме олиото и запържваме за кратко.

Когато кускусът е сварен, изсипваме и него към лука. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус, както и с пресования чесън. Разбъркваме добре и готвим още няколко минути.

Когато ястието е готово, добавяме наситнения магданоз и отново разбъркваме. Преди поднасяне слагаме лимонов сок на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: