Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хрупкав хек с панировка от овесени ядки

Хрупкав хек с панировка от овесени ядки

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Хрупкав хек с панировка от овесени ядки
Снимка: Потребител#184319
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Толкова хрупкав, че няма да повярвате, защото се приготвя само с ... вижте рецептата и ще разберете и сами"

Необходими Продукти

  • хек - 6 бр. филе
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л. (за овалване)
  • овесени ядки - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме рибата и намазваме със зехтин като използваме специална четка (става и с пръсти).

В три чинии разпределяме - в първата брашното, във втората разбитите яйца и в третата - овесените ядки.

В случая съм използвала цели овесени ядки, но може би фините са по-подходящи, както и овесени трици. Рибата минава, за да се овали стъпка по стъпка от двете страни във всяка една чиния.

Подмазваме тава със зехтин или подреждаме филетата върху хартия за печене и печем 25-30 минути в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: