Начин на приготвяне
Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите мляното месо и подправките. Нарежете лука на дребно и измийте ориза. Сложете ги в купата и размесете всичко с ръка до хомогенна смес.
Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина и сложете в намазана с мазнина тавичка.
Почистете лука, морковите и картофите. Нарежете ги на едри парчета и ги сложете в тавата около кюфтетата.
Сипете 350 мл вода или зеленчуков бульон, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Включете фурната и запечете за 25 минути на 180 градуса.
В купа сложете доматите, подправките и захарта. Нарежете скилидката чесън на дребно и я добавете в купата. Лютият пипер е по желание, може да не го добавяте.
Когато измине времето за печене извадете тавата, обърнете кюфтенцата да се запекат и от другата страна и сипете овкусените домати. Разбъркайте внимателно и върнете отново във фурната. Печете още 20 минути до готовност. Накрая поръсете със свеж магданоз.