Начин на приготвяне
В купа за месене се слага мая и захар. Разбъркват се. Добавя се прясното мляко и водата. Отново се разбърква до разтопяване на захарта. След това се добавя солта, брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто.
Покрива се с фолио и кърпа, и се оставя при стайна температура да втаса за около час и половина. След това втасалото тесто се разделя на 5 еднакви топки. Всяка топка се омесва на късо, около 15 см, и не много дебело руло. Всяко руло се разрязва на 5 малки парчета, широки около 2 пръста.
Всяко парче се нарежда в леко намазнена тава с разрезите нагоре, не много плътно едно до друго. С помощта на трите пръста на ръката, всяко парче се притиска леко, като предварително пръстите се топват в разтопено масло.
Отново тавата се покрива с кърпа и се оставя да втаса за още 15 минути. През това време се приготвя заливката. Първо се разбиват яйцата с кисело мляко и после се добавят останалите течни продукти.
С така приготвената заливка се залива съдържанието на тавата и се поръсва обилно със сусам. Пече се в загрята фурна на 190 градуса.