Начин на приготвяне
В дълбока купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте. Разтворете маята в част от прясното мляко, отделно разбийте жълтъците с вилица, добавете захарта, разтопеното масло с олиото, останалото прясно мляко, есенцията, лимоновата захар и коняка.
Сипете затоплената смес в брашното, добавете разтворената мая и замесете меко тесто. Завийте тестото и оставете да втаса докато удвои обема си.
През това време направете маслените трохи, като смесите продуктите и с ръце започнете да триете до образуването им, нарежете цветните желирани бонбони на малки парчета.
Втасалото тесто, разтворете на правоъгълен лист, като разтягате с пръсти. Поръсете листа с половината бонбони и маслени трохи.
Сгънете на две и отново поръсете, така сгъвате и поръсвате докато стане дълга и тясна лента. Навийте лентата на руло и поставете в метален тесен и висок съд за печене, постлан от всички страни с хартия за печене (аз използвах такава купа).
Оставете купата на топло място да удвои обема си, намажете с разбития жълтък и печете в предварително нагрята фурна на 150 градуса до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка за около 60 минути.
Направете глазурата и намажете охладения козунак, поръсете със захарните пръчици.