Козуначена диня за Великден

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
657
208
246
2
12/04/2017
"100% ви изненадахме с тази рецепта"
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 742
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме маята с 2 с.л захар и солта. Добавяме водата, разбъркваме и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.

В сместа с маята прибавяме яйцата, захарта, (топлото) прясното мляко, разтопеното масло, ванилията и кората от лимон. Разбъркваме и изсипваме при брашното. Разбъркваме малко докато стане с консистенция на кексово тесто.

Разделяме на 3 части: 1-ва - 1/2 от тестото е за червената част. Останалата половина я делим на 2-ра- бяла част и 3-та зелена част. В най-голямата 1-ва част добавяме стафидите и червената боя. Омесваме хубаво и добавяме колкото е нужно брашно. В 3-тата част добавяме зелената боя и правим зеленото тесто.

Взимаме червената част и я оформяме като топка т.е това е сърцевината на динята. След това взимаме бялата част и я разточваме в кръг голям колкото да обвие червената част.

Остава коричката на динята - зелената част. Нея я разточваме в размер, в който да покрие цялото тесто. Слагаме в тава с хартия за печене.

Оставяме да втаса великденската диня. Печем на 180 градуса до готовност! Режем на триъгълни парчета.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
titania
titania
13.11.2019 16:32
задължително ще пробвам :)
правилно ли съм разбрала - червеното правим на топка и после бялото тесто го облича и после зеленото и така се слага в тавата, или се слага червената топка в тавата и отгоре се покрива с другите цветове ?
0
0
Елена Стойчовска
Много хитро предложение :)
0
0
Viktoriya Afzali
Viktoriya Afzali
12.04.2017 16:19
Благодаря! :)
0
0